Super Dimensional Fortress Macross & co.

Transformers opent volgende week. Volgend jaar komt Voltron in de cinema's (de script is ape shit, dope, fuego!) Er is nog één film adaptatie die ik mis, gek genoeg de meest cinematische serie van de heilige knip/plak werk cartoon trio van transformerende giga-robots van de jaren '80/'90. Waar heb ik het over?



Rinkelt er geen belletje?

Skull Sqaurdon, anyone?

Protoculture?

SDF-1?



Transformers gaat over giga-robots die mekaar helemaal verrot schoppen. Voltron was powerrangers, voordat zoiets bestond als powerrangers, met één groot verschil: het was leuk en ze waren allemaal niet pussy whipped. Er ze bestuurden giga-robots. Okay, drie verschillen. Sue, me! Robotech, was veel complexer. Je had het verhaal, daarnaast een subverhaal en subplots. En giga-robots. Robotech had ook z'n kleine 'soap-elementen' zonder verwijfd te zijn. Maar vooral andrenaline.

Robotech heeft in afgelopen decennia (of twee) 3 saga's afgeleverd, enkele films en vele vervolg verhalen, al dan niet in een verdere toekomst, waaronder een nieuwe serie die start waar de derde saga, Next Generation is gestopt.

Leuk detail is dat eerste saga begin in het jaar 1999. Dat klonk vroeger zo ver weg, futuristisch en zelfs exotisch.

0 reacties: