En toen was het afgelopen!

Sinds gisteren ben ik student af. Officieel student af. Het einde van een lange reis dit begonnen is toen een jaar of 25 geleden. Kleine Scherson met zijn super coole lunchbox die niet wist waarom zijn moeder kleiner was dan al de andere moeders. Goed, toen was ik geen student, geen scholier, maar de ambitie was niet minder om. Toen was mijn doel om dokter te worden. In de afgelopen 25 jaar heb ik de volgense droomjobs gehad:

Architect
Coureur
Piloot van een Veritech Fighter
Bankier
Rapper
Systeembeheerder
Vertaler
Tolk
Human Resource Manager


Van de laatste vier kan heb ik een hoger opleiding gevolgd en als alles volgen plan loopt zal ik de laatste ooit kunnen invullen. Maar het is tijdens mijn laatste studie dat ik achter ben gekomen dat ik nooit, maar nooit meer in de schoolbanken willen zitten. Cursus betaald door mijn baas? Dat is meer dan welkom. Dat is viagra voor een mogelijke promotie. Zelfstudie? Dat doe ik graag en doe ik ook met regelmaat. Maar voltijds studeren, dan in de vorm van een Master of een andere opleiding? Nope! Eh-neh! Nunca mas!

Desondanks kijk ik graag terug naar mijn jaren in de schoolbanken. Elk jaar, elke opleiding en elke klas brengt zijn eigen stukje nostalgie dat mij zeer dierbaar is. Maar degene die meest ter verbeelding spreekt is tweede klas van de MAVO. Wij waren extra gully, bad ass, door en door slecht. Wij. Al deed de één harder dan de andere, we waren allemaal schuldig. Door ons toedoen werden schoolregels aangescherpt of verzonnen. Onze leraar Boekhouding en die van Engels waren onze favoriete pispalen. Die van Handarbeid ook, maar die gaf nergens ene fuck om. Les geven deed hij als zakcentje1 voor de rest was het bij hem pure anarchie. Maar vlak voor het einde van het schooljaar was de boel afgekoeld. De grote pispaal van de klas kwam eindelijk voor zichzelf op. Mijn beste maat besloot dat het normaal was om bij 'mijn meisje' te hangen. Mensen (juist, meervoud, geen typo) werden van school gestuurd. Een tragisch ongeluk, al was er niemand van onze klas bij betrokken, sloeg in als een bom.

Het deel van groep die was geslaagd en door mocht gaan naar het derde jaar, werd gesplist in verschillende groepen, sommige moesten zelfs naar een andere locatie vertrekken. Good times, zeg ik je.

1 Onze leraar Handarbeid was niemand minder dan de man achter populairste clown van Curacao! Een sarcast zoals geen ander.

2 reacties:

Anoniem zei

Hmm.. vage lijn in dit verhaal. Maarre, studeren is de shit! ;)

Lodi zei

Je zou het zeggen (bijna) 28 en afgestudeerd! Hoe dank ook: wij (mijn meerdere persoonlijkheid) zijn erg fier! Dat is Vlaams voor trots! ... de roep op bier wordt groter en groter...